Invalidsko društvo oseb s stomo

beremo

Dogodki

2019
13. December, 2019

Zaključek leta s kulturno-zabavnim programom, ogled Varaždina in razvajanje v termah

Za nami je še eno aktivno in delovno leto polno lepih doživetij in prisrčnih srečanj. V letu 2019 smo izvajali štiri stalne dejabnosti, na društvenih dogodkih pa smo se srečali kar 49-krat.

03. December, 2019

Delavnice ročnih spretnosti, meritve krvnega sladkorja, holesterola, trigliceridov, krvnega tlaka, predstavitev pripomočkov za nego stome

Tudi tokrat je bilo v dvorani na sedežu Društva ILCO Ljubljana živahno vzdušje, saj se je delavnice ročnih spretnosti in preverjanja zdravja udeležilo 50 oseb s stomo s svojci.

16. November, 2019

ZGODOVINA KOSTANJEVICE NA KRKI, GALERIJA BOŽIDARJA JAKCA, VINSKA KLET IN MARTINOVANJE

Čeprav so nebo prekrivali oblaki, se nam je zdelo, da bomo doživeli še en odličen dan, saj so jesensko obarvane krošnje kar klicale po sprehodih in novih doživetjih. Grozdje je že zdavnaj dozorelo, pridne roke so ga pobrale in sprešale, nastal je mošt, mi pa se že veselimo dne, ko bo iz mošta nastalo vino. Martinovanje je res poseben praznik, ob katerem se vsi veselimo pravkar nastale sladke kapljice, z malo kisline, ki ji vsi nazdravljamo in jo imenujemo novo vino.

12. November, 2019

PREDSTAVITEV PRIPOMOČKOV ZA NEGO STOME – Bbraun, IZMENJAVE IZKUŠENJ MED STOMISTI

V torek, 12. 11. 2019, smo se ob 11.30 uri zbrali v gostišču Kum v Zagorju, kjer smo sestali s člani zasavske sekcije našega društva.

15. October, 2019

Predavanje »Uporaba zelišč v vsakdanji rabi« in plavanje v Termah laško

Oktober je že prešel v drugo polovico meseca in čeprav je letošnja jesen topla in prijazna, smo se v društvu ILCO odločili, da se še dodatno pogrejemo. V torek 15. oktobra smo se ob 8. uri zbrali na Parmovi ulici v Ljubljani in se z velikim pričakovanjem novih doživetij odpeljali našemu cilju naproti.

26. September, 2019

»VPLIV MISLI NA ZDRAVJE«

V četrtek, 26. septembra, smo organizirali predavanje in delavnico »Vpliv misli na zdravje«, ki ju je vodil bioterapevt Darko Jeromel.

14. September, 2019

Čistilna akcija »Za čisto Ljubljano«

Člani invalidskega društva ILCO Ljubljana smo se  v soboto, 14. septembra 2019, udeležili čistilne akcije, ki jo organizira Turistično društvo Ljubljanica, s katerim sodelujemo že vrsto let.

31. August, 2019

Pohod po Kopah

V soboto, 31. avgusta 2019, smo imeli v okviru posebnega socialnega programa na državni ravni organiziran enodnevni pohod po Kopah. Pohoda se je udeležilo 186 pohodnikov iz vseh šestih ILCO društev povezanih v Zvezo invalidskih društev ILCO Slovenije.

13. July, 2019

Letovanje 2019: Moj mir – Savudrija, Bašanija

Čeprav med letom doživimo marsikaj lepega in se veliko družimo, nam pogled vseeno večkrat uide na koledar, na katerem preverjamo, koliko časa nas še loči do društvenega rehabilitacijskega letovanja v letovišču Moj mir.

20. June, 2019

Voden ogled Hidro elektrarne Brežice in plavanje v termah Paradiso

Ob 8. uri smo se izpred sedeža društva odpeljali proti Brežicam. Tokrat smo načrtovali ogled hidroelektrarne Brežice in plavanje v Termah Paradiso. Malo po 10.30 uri smo parkirali avtobus pred mostom do elektrarne, pojedli sendviče, ki jih je za nas pripravilo društvo. Privoščili smo si tudi nekaj sladic, ki jih je spekla Milena. Ko smo se okrepčali, smo odšli čez most do hidroelektrarne, kjer nas je sprejel gospod Mitja Omerzel.

13. June, 2019

Srečanja sekcije ILCO Zasavje

Šest oseb s stomo, članov Invalidskega društva ILCO Ljubljana, sekcije Zasavje, se je udeležilo tradicionalnega srečanja oseb s stomo, ki ga je pripravilo ILCO društvo Maribor. Srečanje vsako leto pripravi direktorica stoma centra SANA gospa Sonja Druks in nas tudi letos povabila.

08. June, 2019

Vseslovensko srečanje oseb s stomo na Otočcu

Vseslovensko srečanje oseb s stomo je namenjeno vsem, ki smo vključeni v različna ILCO društva po Sloveniji. Srečujemo se enkrat letno, zato smo že komaj čakali, da se spet sestanemo s prijatelji od vsepovsod, s katerimi se nismo videli in slišali že celo leto. Zato smo se ob 8. uri hitro vkrcali na avtobus in se s Parmove ulice odpeljali na Otočec. Tam nas je pričakala dobrodošlica s kavo in piškoti. Ob prijetnem kramljanju smo počakali še ostale udeležence.

28. May, 2019

Ogled Repnice in voden ogled muzeja v Brežicah

V deževnem vremenu smo se ob 8. uri izpred sedeža društva odpeljali proti Brežicam. Bolj, ko smo se bližali našemu cilju, lepše vreme je bilo. Ko smo se pripeljali na Brezovico na Bizeljskem do Kmetije odprtih vrat Repnice in ribnikov Kelhar, smo avtobus parkirali ob ribnikih. Naša članica Milena nam je spekla veliko odličnih sladic, s katerimi smo se posladkali kar ob ribnikih.

11. May, 2019

Pohod ob žici okupirane Ljubljane

V soboto, 11. 5. 2019, smo se ob 9. uri zbrali na sedežu društva na Parmovi 53 v Ljubljani. Tudi letos se nam je pridružilo nekaj članov Turističnega društva Ljubljanica. Razdelili smo si vodo za na pot, nekateri so si pred začetkom pohoda »vlili« moči s šilcem krepkega, potem pa smo se skupaj odpravili do prve kontrolne točke na Koseškem bajerju.

13. April, 2019

Čistilna akcija »Za lepšo Ljubljano«

Člani invalidskega društva ILCO Ljubljana smo se v soboto, 13. aprila 2019, udeležili čistilne akcije, ki jo dvakrat letno organizira Turistično društvo Ljubljanica, s katerim sodelujemo že vrsto let. Pod Prulskim mostom se nas je tokrat zbralo 28. Večina udeležencev se čistilne akcije udeležuje spomladi in jeseni, zato smo se srečanja tudi tokrat zelo razveselili. Ker je bila ura šele 9.00, smo si najprej privoščili jutranjo kavico, nekateri pa so posegli po »razkužilu« za grlo, ki jih je tudi malo pogrelo, saj je bilo tokrat kar hladno in oblačno.

09. April, 2019

Delavnice ročnih spretnosti, meritve krvnega sladkorja, holesterola, trigliceridov, krvnega tlaka

Tokratno torkovo dopoldne na sedežu Invalidskega društva ILCO je bilo zelo živahno, saj smo se zbrali na delavnicah ročnih spretnosti, ki jih vedno združimo s skrbjo za zdravje. Tokrat nismo imeli meritev sladkorja, holesterola in trigliceridov kot po navadi. Medicinske sestre Zdravstvenega doma Šiska – Valerija, Zorica in Andreja merile krvni tlak in telesno strukturo.

03. April, 2019

Razpoznavanje nujnih bolezenskih stanj

V sredo, 3. marca, smo organizirali predavanje »Razpoznavanje nujnih bolezenskih stanj«, ki ga je vodila zdravnica Tonja Gomzi Hrabar. Predavanje je bilo še toliko bolj posebno, saj je s sabo pripeljala prav posebnega pomočnika – reševalnega psa.

23. March, 2019

Športne igre Zveze ILCO Slovenije

Letos so bile Športne igre zveze ILCO Slovenije v petek, 29. marca, zato smo se takrat vsi udeleženci zbrali ob 9-ih zjutraj na Malenškovi 1 v Ljubljani. Tudi tokrat smo tekmovali v različnih disciplinah: kegljanju, streljanju z zračno puško in pikadu. Sodelovalo je 6 ekip iz šestih ILCO društev

19. March, 2019

Aktivno plavanje v laguni bernardin in pogovori med stomisti

Ker smo bili že pošteno naveličani mraza, megle in zimskih oblačil, smo se odločili, da gremo pogledat na morje. Vremenska napoved sicer ni bila najboljša, a se v našem društvu, v katerem smo zbrani sami dobrovoljneži, tega nismo prestrašili, zato smo se ob 8.00 uri odpeljali iz Parmove ulice proti Bernardinu.

22. February, 2019

Športne igre društva

V petek, 22. 2. 2019, smo se zbrali na Malenškovi ulici v Ljubljani, kje že vrsto let potekajo športne igre invalidskega društva ILCO Ljubljana.