Invalidsko društvo oseb s stomo

beremo

Dogodki

2018
22. December, 2018

Zaključek leta s kulturno-zabavnim programom

Za nami je še eno aktivno in delovno leto, polno lepih doživetij in prisrčnih srečanj. Praznične okrasitve in lesketanje lučk so nam oznanile, da je čas za skupno slovo od leta 2018. Člani Invalidskega društva ILCO Ljubljana smo se tokrat srečali v ljubljanski v gostilni Zajčja Dobrava, kjer nas je že čakala lepo okrašena dvorana in glasba, za katero je poskrbela skupina Pojav.

13. December, 2018

Delavnice ročnih spretnosti in predstavitev pripomočkov za nego stome

Zima je že pokazala zobe: zavel je mraz in dobili smo že prvo pošiljko snega. Začel pa se je tudi bolj prijeten del tega letnega časa – adventni čas. Zato smo se v ljubljanskem društvu ILCO odločili, da je spet čas, da preverimo svoje zdravstveno stanje, razmigamo okorele prste in smisel za estetiko ter se seznanimo z novostmi, ki jih ponujajo različni proizvajalci pripomočkov za oskrbo stome.

11. December, 2018

Obisk »ILKO – Makedonija« ob svetovnem dnevu oseb s stomo

Na povabilo predsednice ILKO Makedonija, Ljubice Nuri, sva se iz ILCO Ljubljana odzvala Renata Laznik in Zoran Terglav. Zoran se je na pot odpravil 10. 10. sredi noči, a se mu je v Ivančni Gorici na potovanju pridružila Renata Laznik, ki mu je krajšala čas na megleni avtocesti. V Zagrebu so se jima pridružili še člani invalidskega društva ILCO iz Varaždina: Milorad, Miroslav in Žarko.

04. December, 2018

Izmenjave izkušenj ter predstavitev pripomočkov za nego stome

V torek, 04. 12. 2018, smo ob 11.30 uri zbrali v gostišču Kum v Zagorju. Dobro razpoloženi smo na terasi poklepetali ob kavi, potem pa smo se odpravili v gostišče, kjer nas je že čakala Klavdija Ronchi, predstavnica podjetja Thomy F. E., ki zastopa podjetje Welland Medical.

18. November, 2018

Zgodovina Zavrha, starodobniki, stara kmečka orodja in martinovanje

Ko smo že mislili, da je jesen, se je vrnilo poletje s toplimi sončnimi žarki, a z jesensko obarvanimi krošnjami, ki kar kličejo po sprehodih in novih doživetjih. Grozdje je že zdavnaj dozorelo, pridne roke so ga pobrale in sprešale, nastal je mošt, mi pa se že veselimo dne, ko bo iz mošta nastalo vino.

18. October, 2018

Strokovno predavanje »Kako krepimo imunski sistem s pomočjo Ayurvede«, aktivno plavanje v Termah Laško in razgovori z stomisti in svojci

Čeprav je bilo letos tako imenovano babje leto, je vseeno prišla jesen, ki je naravo odela v zlato rjave tone in se pokazala v vsej svoji lepoti.

15. September, 2018

Čistilna akcija »Za čisto Ljubljano«

Člani invalidskega društva ILCO Ljubljana smo se v soboto, 15. oktobra 2018, udeležili čistilne akcije, ki jo organizira Turistično društvo Ljubljanica, s katerim sodelujemo že vrsto let.

01. September, 2018

Pohod po Pohorju

V soboto, 1. septembra 2018, smo imeli v okviru posebnega socialnega programa na državni ravni organiziran enodnevni pohod po Pohorju. Pohoda se je udeležilo 212 pohodnikov iz vseh šestih ILCO društev povezanih v Zvezo invalidskih društev ILCO Slovenije

14. July, 2018

Rehabilitacijsko letovanje 2018 v Mojmiru v Bašaniji

Med letom se nam veliko dogaja, od zdravstvenih in zasebnih težav, no, tudi marsikaj lepega doživimo. Vseeno pa nam pogled večkrat uide na koledar, na katerem preverjamo, koliko časa nas še loči do društvenega rehabilitacijskega letovanja v letovišču Mojmir.

20. June, 2018

Srečanje zasavcev s člani invalidskega društva ilco posavje

Na povabilo predsednika Invalidskega društva ILCO Posavje gospoda Alojza Zorka se je pet članov ILCO sekcije Zasavje ILCO društva Ljubljana udeležilo medsebojnega srečanja, ki so ga Posavci priredili v vaškem domu v Velikem Mraševem na Dolenjskem v bližini Cerkelj.

09. June, 2018

Vseslovensko srečanje oseb s stomo na Otočcu

Vseslovensko srečanje oseb s stomo je namenjeno vsem, ki smo vključeni v različna ILCO društva po Sloveniji. Komaj smo čakali, da se bomo spet sestali s prijatelji od vsepovsod, s katerimi se nismo videli in slišali že celo leto – od svečanega dogodka ob obletnici Zveze ILCO.

04. June, 2018

Ogled Cerkniškega jezera z vozom in obisk muzeja Jezerski hram

Pomlad je že skoraj prešla v poletje lepe in sončne dni, ki so v nas vzbudili željo po svežem zraku in pomirjajočem šumenju vode. Zato smo se v začetku junija z avtobusom in z vedno dobro družbo odpeljali v neokrnjeno naravo v notranjske, ki je mnogi med nami niso poznali.

05. May, 2018

Pohod ob žici okupirane Ljubljane

V soboto, 5. 5. 2018, smo se ob 9. uri zbrali na sedežu društva na Parmovi 53 v Ljubljani. Našim članom se je pridružilo tudi nekaj članov Turističnega društva Ljubljanica tako, da se nas je nabralo kar enaintrideset pohodnikov.

02. May, 2018

10. obletnica »ILCO – Stoma« RS Banja Luka

V Invalidskem društvu ILCO Ljubljana s svojimi izkušnjami in nasveti že vrsto let pomagamo tudi osebam s stomo, ki ne živijo v Republiki Sloveniji. Tako so se pred desetimi leti osebe s stomo s področja Republike srbske v Bosni in Hercegovini organizirale in ustanovile »ILCO – Stoma« RS Banja Luka. Zato smo se z veseljem odzvali povabilu na delovno srečanje in praznovanje 10. obletnice ustanovitve tega društva, na katerega nas je povabil predsednik Dragan Trivun.

25. April, 2018

Srečanje oseb s stomo sekcije Zasavje

Gospa Sonja Druks, direktorica stoma centra SANA, trgovine z ortopedskimi in drugimi pripomočki, je 25. aprila organizirala srečanje oseb s stomo iz Celja in Zasavja. Na srečanje je s pomočjo ILCO Ljubljana, sekcije Zasavje povabila tudi vse naše člane.

21. April, 2018

Čistilna akcija Za lepšo Ljubljano in predavanje

Člani invalidskega društva ILCO Ljubljana smo se v soboto, 21. aprila 2018, udeležili čistilne akcije, ki jo organizira Turistično društvo Ljubljanica, s katerim sodelujemo že vrsto let. Pod Prulskim mostom se nas je zbralo 23.

06. April, 2018

Športne igre Zveze ILCO Slovenije

Letos so Športne igre zveze ILCO Slovenije padle na petek, 6. aprila, zato smo bili vsi udeleženci ob 9-ih zjutraj na Malenškovi 1 v Ljubljani. Tudi tokrat smo tekmovali v različnih disciplinah: kegljanju, streljanju z zračno puško in pikadu. Sodelovalo je 6 ekip iz šestih ILCO društev. A preden smo pričeli s tekmovanji, je bilo potrebnih izpolniti še nekaj formalnosti, ki so na takem tekmovanju potrebne (sodniki, komisije in podobno).

28. March, 2018

Delavnice ročnih spretnosti, meritve krvnega sladkorja, holesterola, trigliceridov in krvnega tlaka

Tokratno ponedeljkovo dopoldne na sedežu Invalidskega društva ILCO je bilo zelo živahno, saj smo se zbrali na delavnicah ročnih spretnosti, ki jih vedno združimo s skrbjo za zdravje z meritvami krvnega tlaka in preverjanjem krvnega sladkorja, holesterola in trigliceridov.

13. March, 2018

Plavanje v Bernardinu in pogovori

Čeprav smo že zakorakali v meteorološko pomlad, je zima še kazala zobe. Ker pa smo bili že pošteno naveličani mraza, megle in zimskih oblačil, smo se odločili, da gremo pogledat na morje. Vremenska napoved sicer ni bila najboljša, a se v našem društvu, v katerem smo zbrani sami dobrovoljneži, tega nismo prestrašili, zato smo se ob 8.00 uri odpeljali iz Parmove ulice proti Bernardinu.

09. March, 2018

Športne igre društva

Marec ni samo mesec, v katerem se začne pomlad, ampak je tudi mesec športnih iger Invalidskega društva ILCO Ljubljana.

01. March, 2018

Izmenjave izkušenj in predstavitev Convatecovih pripomočkov za nego stome

Prvi četrtek v mesecu marcu smo izkoristili za ponovno druženje s člani zasavske sekcije našega društva. Od srečanja nas nista odvrnila niti hud mraz, še manj pa močno sneženje. Ob 11.30 uri smo namreč že klepetali ob skodelici kave na terasi Gostišča Kum v Zagorju. Hkrati smo opravili kratek sestanek sekcije Zasavje in izvolili novega predsednika. Zdaj sekcijo vodi gospod Uroš Vizovišek iz Hrastnika.

01. February, 2018

Strokovno predavanje »Živimo zdravo«, meritve krvnega sladkorja, tlaka in aktivno plavanje v Termah Laško

Staro leto se je izteklo in prav na hitro smo skočili v leto 2018. Vseeno pa se nam je zdelo, da je od našega zadnjega srečanja minila že cela večnost. In tako smo se 1. februarja odpravili proti Zdravilišču Laško. Vzdušje na avtobusu je bilo zelo živahno, polno objemanj, čestitk in dobrih želj. Zaželeli smo si predvsem zdravja, ki ga še kako potrebujemo. Na poti smo se ustavili na Trojanah, si privoščili sendvič, nekateri pa tudi krofe in kavico, potem pa smo nadaljevali pot do Zasavja, kjer so nas že nestrpno pričakovali naši zasavski člani in se skupaj odpeljali naprej proti Termam Laško.

16. January, 2018

Apiterapija

V torek, 16. januarja, smo v prostorih društva na Parmovi organizirali predavanje na temo »Vse o apiterapiji na drugi način«, ki ga je za nas pripravil apiterapevt Silvester Resinovič, sodelovala je tudi apiterapevtka Nika Pengal.