Invalidsko društvo oseb s stomo

beremo

Dogodki

2022
22. December, 2022

SREČANJE PROSTOVOLJCEV IN AKTIVNIH  ČLANOV ILCO LJUBLJANA

Na sedežu društva smo organizirali sestanek naših prostovoljcev – oseb s stomo, ki obiskujejo in s svojimi izkušnjami pomagajo novo operiranim, njihovim partnerjem in svojcem. Skupaj smo naredili načrt dela za leto 2023.

20. December, 2022

Prednovoletno kosilo in druženje oseb s stomo iz Zasavja

Prednovoletno srečanje in druženje oseb s stomo, svojcev in partnerjev Zasavja, katerega je organiziral STOMA center Trbovlje z direktorico Sonjo Druks in med.sestro Zdenko RAJOVIC, v gostilni RAČIČ v Trbovljah. 

18. December, 2022

20. obletnica ILCO Srbije

Na povabilo Snežane S. Milojević, predsednice Nacionalnega invalidskega združenja ''ILCO'' Srbije – Društvo ''ILCO'' Srbije, smo se štirje člani (Renata, Ksenija, Brane in Zoran) Invalidskega društva ILCO Ljubljana udeležili štiridnevnega programa ob njihovi dvajseti obletnici delovanja. Dogodkov ob obletnici so se udeležili še člani društev ILCO Makedonije in Varaždina.

16. December, 2022

Zaključek leta s kulturno-zabavnim programom

Za nami je še eno aktivno in delovno leto, polno lepih doživetij in prisrčnih srečanj. Praznične okrasitve in lesketanje lučk so nam oznanile, da je čas za skupno slovo od leta 2022.

06. December, 2022

Delavnice ročnih spretnosti, meritve krvnega sladkorja in tlaka, posveti z medicinskimi sestrami in predstavitev pripomočkov za nego stome

Tudi tokrat je bilo v dvorani na sedežu Društva ILCO Ljubljana živahno, saj se je delavnice ročnih spretnosti in preverjanja zdravja udeležilo precej oseb stomo in njihovih svojcev.

12. November, 2022

VODEN OGLED MUZEJA TONETA PAVČKA IN MARTINOVANJE S KRSTOM VINA

Nebo so prekrivali oblaki, mi smo pa vedeli, da bomo doživeli še en odličen dan in tako smo se z avtobusom odpravili proti Mirni Peči oz. Šentjuriju na Dolenjskem. Na poti smo imeli tri postanke, na katerih smo pobrali še nekaj članov.

15. October, 2022

Čistilna akcija

Z Zvezo prevoznikov po celinskih vodah Slovenije in Turističnim društvom Ljubljanica Trnovo smo organizirali čistilno akcijo.

19. August, 2022

Na 40. obletnici Društva laringektomiranih Slovenije

Na povabilo Ivana Košaka, predsednika Društva laringektomiranih Slovenije, se je nekaj članov iz našega društva ILCO Ljubljana udeležilo praznovanja ob štirideseti obletnici delovanja njihovega društva, ki so ga pripravili na Zgornjem Jezerskem.

16. July, 2022

Rehabilitacijsko letovanje 2022 v Bašaniji - Mojmir

Čeprav med letom doživimo marsikaj lepega in se veliko družimo, nam pogled vseeno večkrat uide na koledar, na katerem preverjamo, koliko časa nas še loči do društvenega rehabilitacijskega letovanja v letovišču Moj mir.

08. July, 2022

POHOD ILCO DRUŠTEV MOSTEC IN NA ROŽNIK

V petek, 08. julija 2022, smo se udeležili enodnevnega pohoda Zveze ILCO Slovenije za vseh 6 ILCO društev. Ob 9.30 smo se zbrali na parkirišču ob Večni poti v Ljubljani (kjer so lahko avtobusi obrnili in odložili udeležence) in se skupaj odpravili peš v Mostec.

04. June, 2022

Ribniško Pohorje – pohodi, strokovna predavanja, šport, predstavitve pripomočkov, zgodovina, ekskurzije, meritve krvnega tlaka, …

Kmalu po prihodu v apartmaje smo imeli v restavraciji meritve krvnega tlaka, po večerji pa še podrobno predstavitev dogodkov v času bivanja v Ribnici na Pohorju in pogovore med člani društva. Zvečer smo še malo posedeli na terasi, potem pa smo se odpravili k počitku.

21. May, 2022

Vinska Vigred, šola »brihtnih glav«, družabni program,  degustacija in razgovori

Čeprav je bilo lenobno sobotno jutro, smo se na sedežu društva zbrali že ob 8. uri in se z odpeljali proti Metliki, na Vinsko Vigred.

08. May, 2022

KONCERT »VESELO V MESEC MAJ«

Bila je nedelja, ko se je dvasjet članov Invalidskega društva ILCO Ljubljana in in Društva laringektomiranih Slovenije udeležilo koncerta »Veselo v mesec maj«, ki ga je organiziralo Kulturno društvo Ivančna Gorica oziroma pevci in godci ljudskih pesmi zbrani v ansambel z imenom Studenček, ki so nas povabili na koncert. 

07. May, 2022

POHOD OB ŽICI LJUBLJANE

Po dveh letih, ko ni bilo pohoda zaradi korone in omejitev, smo se v soboto, 7. 5. 2022, ob 9. uri zbrali na sedežu društva na Parmovi 53 v Ljubljani. Razdelili smo si vodo za na pot in se skupaj odpravili do prve kontrolne točke na Koseškem bajerju.

25. April, 2022

Na športnih igrah Zveze ILCO Slovenije

Kar dve leti sta minili odkar smo imeli zadnje zvezne športne igre, saj nam jo je pandemija koronavirusa pošteno zagodla. Zato smo igre vseh društev ILCO organizirali takoj, ko so se se ukrepi sprostili in je bilo to mogoče. 

22. April, 2022

Predavanje » Vplivi stresa na psihofizično zdravje «, tehnike sproščanja, ogled muzeja in razgovori

Ob 10-ih smo se zbrali v dvorani našega društva, kjer nas je že čakal naš predsednik Zoran Terglav, ki nam je opisal, kaj bomo počeli in nam zaželel prijeten dan.

10. April, 2022

TEKMOVANJE V BADMINTONU

Invalidsko športno društvo DiTra (dializnih in transplantiranih) nas je povabilo na tekmovanje v badmintonu.

09. April, 2022

Čistilna akcija

Z Zvezo prevoznikov po celinskih vodah Slovenije in Turističnim društvom Ljubljanica Trnovo smo organizirali čistilno akcijo. Ker je žal Turistično društvo Ljubljanica prenehalo delovati, nam je predsednik TD Ljubljanica Trnovo sporočil, da bodo letos oni organizirali čistilno akcijo in tako smo se na hitro odločili za sodelovanje.

07. April, 2022

Delavnice ročnih spretnosti, meritve krvnega tlaka, vzdržljivosti in moči in razgovori med stomisti in svojci

Za dobrodošlico nas je prijazno pozdravil naš predsednik Zoran ter nam zaželel lep delovni dan, dobre izvide na meritvah in čim več koristnih informacij.

31. March, 2022

PREDSTAVITEV PRIPOMOČKOV ZA NEGO STOME – EAKIN, PREDAVANJE O STOMI IN IZMENJAVE IZKUŠENJ MED STOMISTI TER SVOJCI

Ob 11.30 smo se zbrali v Gostišču Kum v Zagorju. Člani zasavske sekcije smo se tam zbrali po dolgih dveh letih, saj so naša srečanja zaradi epidemije koronavirusa odpadla.  

21. March, 2022

ŠPORTNE IGRE DRUŠTVA

Po opravljenih formalnostih smo pod budnim očesom vodij pričeli s posamičnimi boji za uvrstitev v ekipe naslednjih športnih disciplin: kegljanje, streljanje z zračno puško in pikado. Ekipe nas bodo zastopale na tekmovanju Zveze društev ILCO Slovenije, ki bo 25. aprila 2022.

08. March, 2022

Aktivno plavanje v morskem parku termaris BERNARDIN

Krepko naveličani zimskih oblačil smo se odločili, da je čas za letošnji prvi izlet na morje. Odpravili smo se v morski vodni park Termaris Bernardin v Portorožu, kjer vsako leto plavanje združimo z izmenjavo izkušenj s stomo in še kakšno zanimivostjo.

06. March, 2022

Pohod z Društvom laringektomiranih na Sabotin

V nedeljo smo se z nekaj člani udeležili vodenega pohoda na Sabotin in vodenega ogleda muzeja, kavern, rovov, zaščitnih obrambnih linij Soške fronte. Na dogodek so nas povabili prijatelji iz Društva laringektomiranih Slovenije.

13. February, 2022

Kulturni program in pohod Ljubljana Tivoli

Na povabilo invalidskega društva DiTra se je nekaj naših članov udeležilo njihovega kulturnega programa in pohoda.