Invalidsko društvo oseb s stomo

beremo

Dogodki

2021
23. November, 2021

Delavnice ročnih spretnosti in predstavitev pripomočkov za nego stome

V torek, 23. 11. 2021, ob 10. uri smo v dvorani društva organizirali delavnico ročnih spretnosti.  Priredili smo jo na željo in pobudo naših članov. To je bila zadnja delavnica letos, zato smo nanjo povabili tudi tri proizvajalce pripomočkov za nego stome.

14. October, 2021

Delavnica, meritve in predavanje

V torek,14.10. 21, ob 10. uri smo v dvorani društva organizirali delavnice ročnih spretnosti, meritve krvnega sladkorja, holesterola, trigliceridov, krvnega tlaka in predavanje psihologinje. Za dobrodošlico nas je prijazno pozdravil naš predsednik Zoran ter nam zaželel lep delovni dan, dobre izvide na meritvah in čim več koristnih informacij.

07. October, 2021

Aktivno in rekreacijsko plavanje v Aquaparku Bohinjska Bistrica

V velikem pričakovanju novega zanimivega dneva smo se v torek, 7. 10. 2021, ob 8.30 uri zbrali na Parmovi ulici v Ljubljani. Bilo je oblačno in mokro, saj je celo noč močno deževalo. Vstopili smo na avtobus, zasedli svoja mesta in se odpeljali proti Gorenjski. Malo smo bili neučakani hkrati pa malce v dvomih, saj smo se prvič odpravili plavat na Gorenjsko.

27. September, 2021

POHOD KOSEZE – MOSTEC – SKAKALNICE - ROŽNIK

V četrtek, 27. septembra 2021, smo v okviru posebnega socialnega programa na državni ravni organizirali enodnevni pohod na Rožnik. Ob 8.00 smo se zbrali pri Koseškem bajerju v Ljubljani, pregledali PCT pogoje in se skupaj odpravili peš v Mostec.

18. August, 2021

Predavanje »Zdrava prehrana«, aktivno plavanje, kulturni program, piknik

V sredo, 18. avgusta, smo se ob 8. uri zbrali na Parmovi ulici in z avtobusom odpeljali proti Šmarješkim toplicam.

07. August, 2021

Srečanje in pohod z društvom laringektomiranih

V soboto, 7. avgust, smo se z nekaterimi našim člani udeležili pohoda na Sveto Kunigundo, ogleda muzeja, piknika in razgovorov, na katerega so nas povabili iz Društva laringektomiranih Slovenije.

17. July, 2021

Rehabilitacijsko letovanje 2021 - Mojmir - Savudrija

Letos smo bolj kot koledar spremljali dogajanja okrog omejitev gibanja, prehodov meja, zelene, rdeče, oranžne države, ja čez mejo, ne čez mejo, preboleli, cepljeni, testirani... Vse se je spreminjalo iz dneva v dan, če ne že iz ure v uro, vendar smo verjeli in vedeli, da bomo odšli na naše društveno rehabilitacijsko letovanje v letovišče Moj mir.

13. July, 2021

Športne igre, razgovori in piknik

Ker nam je letos covid-19 preprečil vsakoletna športna tekmovanja na Malenškovi, smo v torek, 13. julija, organizirali športne igre in tekme malo drugače, in sicer na odprtem v Ribiškem domu Barje

27. June, 2021

Jezera okoli Velenja

Na povabilo Društva laringektomiranih Slovenija se je predsednik Zoran udeležil pohoda po okolici Šaleške doline oziroma okrog treh jezer: Škalskega, Velenjskega in Družmirskega jezera, ki so nastala zaradi izkopavanja lignita v Šaleški dolini.

23. June, 2021

Na tečaju govora pri Društvu laringektomiranih Slovenije

V sredo, 23. 6. 2021, sva imela s podpredsednico našega društva Renato sestanek v Izoli za končne dogovore za naše rehabilitacijsko letovanje v Bašaniji – Moj mir.

12. June, 2021

Ribniško Pohorje – pohodi, strokovna predavanja, šport, predstavitve pripomočkov, Meritve krvnega tlaka…

V soboto smo po namestitvi v apartmaje imeli v restavraciji meritve krvnega tlaka in spoznavne urice vseh udeležencev.  Po večerji pa še pogovore med osebami s stomo, ker je bilo z nami pet novih oseb s stomo. Pogovarjali smo se zelo dolgo, a je bil pogovor za vse koristen. V prostih urah so si nekateri ogledali Ribnico na Pohorju. Zvečer smo še malo posedeli na terasi potem pa smo se odpravili k počitku.

24. April, 2021

Čistilna akcija »Za lepšo Ljubljano«

Sobota, 24. april 2021, je bila prav poseben dan, saj smo organizirali prvi dogodek našega društva po tem, ko so oktobra 2020 začeli veljati strožji ukrepi za preprečevanje koronavirusne bolezni. Po pol leta nedruženja smo se člani Invalidskega društva ILCO Ljubljana udeležili čistilne akcije, ki jo je organiziralo Turistično društvo Ljubljanica, s katerim sodelujemo že vrsto let. Dogodek je bil, ob upoštevanju vseh pravil in ukrepov, drugačen kot prejšnja leta.