Invalidsko društvo oseb s stomo

beremo

Dogodki

2023
28. December, 2023

SREČANJE PROSTOVOLJCEV IN AKTIVNIH  ČLANOV ILCO LJUBLJANA

 Po redni seji UO smo na sedežu društva organizirali sestanek naših prostovoljcev  oseb s stomo, ki obiskujejo in s svojimi izkušnjami pomagajo novo operiranim, njihovim partnerjem in svojcem prisotni pa so bili vsi  ostali aktivni člani, ki so v preteklem letu aktivno sodelovali pri dejavnostih društva.

16. December, 2023

Zaključek leta s kulturno-zabavnim programom

Za nami je še eno aktivno in delovno leto, polno lepih doživetij in prisrčnih srečanj. Praznične okrasitve in lesketanje lučk so nam oznanile, da je čas za skupno slovo od leta 2023.

05. December, 2023

Delavnice ročnih spretnosti,  meritve  krvnega sladkorja in tlaka, posveti z medicinskimi sestrami in predstavitev pripomočkov za nego stome

Tudi tokrat je bilo v dvorani na sedežu Društva ILCO Ljubljana živahno, saj se je delavnice ročnih spretnosti in preverjanja zdravja udeležilo štirideset stomistov in njihovih svojcev. 

16. November, 2023

Aktivno plavanje V BAZENIH BERNARDIN, RAZGOVORI MED Stomisti, Svojci in partnerji

V velikem pričakovanju novega dneva smo se v četrtek, 16. 11. 2023, ob 8. uri zbrali na Parmovi ulici v Ljubljani. Vstopili smo na avtobus, zasedli svoja mesta in se v deževnem meglenem vremenu odpeljali proti Primorski.

09. November, 2023

PREDSTAVITEV PRIPOMOČKOV ZA NEGO STOME – BBraun, PREDAVANJE O STOMI in IZMENJAVE IZKUŠENJ MED STOMISTI - SVOJCI

Predsednik Invalidskega društva ILCO Ljubljana, ki vključuje tudi zasavsko sekcijo, Zoran Terglav in predsednik sekcije ILCO Zasavje Uroš Vizovišek sta prisotne lepo pozdravila. Zoran jih je seznanil z novostmi na področjih, ki osebe s stomo zanimajo, z dejavnostmi društva in opisom poteka srečanja. 

23. October, 2023

Ekskurzija »Po poteh Šavrink«

V Invalidskem društvu ILCO Ljubljana smo organizirali ekskurzijo »Po poteh Šavrink«. To ni bil samo izlet, saj je bil dan zgodovinsko, geografsko, kulturno, kulinarično,  družabno in zabavno prepleten z rdečo nitjo Šavrink.

21. October, 2023

Čistilna akcija

 Tokrat se je čistilne akcije udeležilo več kot 30 članov invalidskega društva ILCO Ljubljana. Dvakrat na leto jo soorganiziramo s Turističnim društvom in medgeneracijskim mreženjem Ljubljanica Trnovo, Zvezo prevoznikov po notranjih vodah Slovenije v  sodelovanju s Četrtno skupnostjo Trnovo.

05. October, 2023

Ekskurzija sekcije ILCO Zasavje

Na ponovno pobudo predsednika ILCO Posavje Alojza Zorka in Sonje Druks, direktorice podjetja INN d.o.o., ki se ukvarja s prodajo medicinskih in ortopedskih pripomočkov, smo se dogovorili za druženje oziroma za skupni izlet.

23. September, 2023

Športne igre in Družabno popoldne v Polhovem gradcu

V soboto, 23. Septembra, smo imeli  v Polhovem Gradcu športne igre, ki jih je organiziralo Invalidsko športno društvo DiTra, Invalidsko društvo ILCO Ljubljana pa je poskrbelo za družabno popoldne z živo glasbo.

15. September, 2023

Na srečanju z ILKO Makedonija v Skopju

Na povabilo ILKO Makedonija sva se v petek Brane in Zoran iz ILCO Ljubljana udeležila aktivnih tridnevnih dogodkov v Makedoniji. Prišli so tudi predstavniki ILCO Novi Sad in Varaždin. Z letalom sva skupaj z dvema članoma ILCO Varaždin  srečno prispela v Skopje.

15. July, 2023

Rehabilitacijsko letovanje 2023 -  Moj mir - Bašanija

Med letom se nam veliko dogaja, od zdravstvenih in zasebnih težav, no, tudi marsikaj lepega doživimo. Pogled pa nam večkrat uide na koledar, na katerem preverjamo, koliko časa nas še loči do društvenega rehabilitacijskega letovanja v letovišču Moj mir v Bašaniji.

29. June, 2023

ZDRAVSTVENI program, Razgovori, ŠPORT in PIKNIK

V četrtek, 29. junija ob 10h, smo v Gibišport centru v Klečah organizirali zdravstveni, športno-rekreativni in razvedrilni dogodek s piknikom.  

22. May, 2023

PRLEKIJA IN PREKMURJE 2023

Letos smo pripravili 6-dnevni zdravstveno-športni in doživljajski program, ki smo ga izpeljali v Veržeju. Prvi dan smo se namestili po sobah, opravili meritve krvnega tlaka, se seznanili s programom in opravili tudi nekaj razgovorov s člani. Že takoj je nastalo prijetno vzdušje, ki je napovedalo čudovite dneve.

14. May, 2023

KONCERT »MAJ MESEC LJUBEZNI IN VESELJA«

 Kulturno društvo Ivančna Gorica oziroma pevci in godci ljudskih pesmi Studenček so nas povabili na svoj koncert v gasilski dom naselja Malo Hudo.

10. May, 2023

Na 15. obletnici ILCO Republike Srbske (BiH) v Banja Luki

Društvo ILCO STOMA Republike Srbske, ki ima sedež v Banja Luki (BiH), je praznovalo 15-letnico ustanovitve. Pripravili so štiridnevni program, na katerega je predsednik ILCO STOMA RS Dragan Trivun povabil tudi predstavnike našega društva.

06. May, 2023

POHOD OB ŽICI OKUPIRANE LJUBLJANE

 Ob 9. uri smo se zbrali na sedežu društva ILCO Ljubljana, na Parmovi ulici 53 v Ljubljani, saj vsako leto od tod začnemo svojo pot po Poti spomina in tovarištva, po kateri poteka pohod Pot ob žici okupirane Ljubljane, v spomin na čas, ko je v 2. svetovni vojni Ljubljano obdajala bodeča žica. Udeležencem smo razdelili vodo, nato pa smo se odpravili do najbližje kontrolne točke na Koseškem bajerju.

24. April, 2023

Športne igre Zveze ILCO Slovenije

Letos so bile Športne igre zveze ILCO Slovenije oziroma Državno prvenstvo ILCO društev v ponedeljek, 24. aprila.

19. April, 2023

Predstavitev življenja s stomo na zdravstveni šoli Zagorje

Podpredsednica ILCO Ljubljana Renata Laznik in predsednik Zoran Terglav sva na Srednji šoli Zagorje ob Savi v 3. letniku programa zdravstvene nege predstavila življenje s stomo, delo naših prostovoljcev, povedala in predstavila različne življenjske izzive in okoliščine, s katerimi se srečujejo novo operirani in njihovi svojci.

15. April, 2023

Čistilna akcija

Z Zvezo prevoznikov po celinskih vodah Slovenije in Turističnim društvom Ljubljanica Trnovo smo se udeležili čistilne akcije.

04. April, 2023

Delavnice ročnih spretnosti, meritve krvnega sladkorja in tlaka, posveti z medicinskimi sestrami in predstavitev pripomočkov za nego stome

Velikonočni prazniki so v našem društvu po navadi razlog, da si zaželimo malo umetniškega ustvarjanja in urjenja fine motorike z ročnimi spretnostmi.

27. March, 2023

ŠPORTNE IGRE DRUŠTVA

Ob 9.30 uri smo se zbrali na Malenškovi ulici v Ljubljani, kjer že vrsto let potekajo športne igre Invalidskega društva ILCO Ljubljana.

12. March, 2023

Komedija, družabni program, degustacija in koncert

Čeprav je bila nedelja, smo se na sedežu društva zbrali ob 10. uri in se z odpeljali proti Metliki in Radovici.

01. March, 2023

Aktivno plavanje V BAZENIH, RAZGOVORI MED Stomisti, Svojci in partnerji

Ker smo bili že pošteno naveličani mraza in zimskih oblačil, smo se odločili, da je spet napočil čas za plavanje v morskem parku Thermaris. Vremenska napoved sicer ni bila najboljša, a se v našem društvu, v katerem smo zbrani sami dobrovoljneži, tega nismo prestrašili, zato smo se ob 8.00 uri odpeljali iz Parmove ulice proti Portorožu oziroma Hotelu Bernardin.

25. February, 2023

Tekmovanje v badmintonu, pikadu in prstometu

Z invalidskim športnim društvom DiTra in gosti smo organizirali tekmovanje v badmintonu, pikadu in prstometu.

08. February, 2023

Muzej, gotska cerkev in kulturni program

Z invalidskim društvom DiTra smo ob kulturnem prazniku organizirali nekaj dejavnosti, ki so se jih udeležili številni člani obeh društev.

03. February, 2023

Predavanji in razgovori

Organizirali smo dve predavanji: »Kako čustva vplivajo na naše telo, bolezni in zdravje« in »Sprostitev ob zgodbah in kitari«, ki ju je vodil Andrej Pešec, univ. dipl. pol. z Zavoda znanje za življenje.